Vlaanderen wordt zondag bosrijker, want in het kader van de actie “Bos voor Iedereen” (Natuurpunt) worden in Lier, Loppen en Ninove bomen geplant. In Scheldewindeke (Oosterzele) planten ‘Red de Motoross’ en Bos+ dan weer een tweede ‘Motorcross CO2-bos’.

Voor de actie ‘Bos voor Iedereen’ riep presentator Bartel Van Riet op om zoveel mogelijk te sparen in confituurpotten. Met de opbrengst kocht Natuurpunt meer dan 2.000 inheemse bomen aan die zondag geplant worden. In Lier wordt minstens 2,3 hectare bos bijgeplant naast het reeds bestaande bos ‘de Brede Zeyp’, zodat het grootste wandelbos in de streek kan groeien. Naast het kasteelpark van het Vijverkasteel, waar Natuurpunt een terrein naast kocht, worden 0,8 hectare inheemse loofbomen geplant. Het stadsbos van Ninove groeit dit jaar met 0,5 hectare, een deel daarvan wordt een geboortebos voor de jongste inwoners.

In Scheldewindeke (Oosterzele) planten ‘Red de Motorcross”’en Bos+ het tweede Motorcross CO2-bos, nadat eerder dit jaar al een hectare bomen aangeplant werden in Oostende. ‘We zijn er ons van bewust dat onze sector zorgt voor een impact op het milieu, wat overigens ook voor andere gemotoriseerde sporten het geval is, maar dat willen we compenseren door een bos aan te planten’, verduidelijkt Stijn Vancuyk (Red de Motorcross). ‘Tegelijk willen we een hand uitsteken richting buurtbewonrs en politiek, want van de honderd oefenterreinen die er ooit waren, schieten er maar vier meer over.’

Red de Motorcross werkt aan een gids ‘Buurtvriendelijk crossen’, die begin 2014 uitkomt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in