Verenigingen willen dat regering btw-belofte uitvoert
Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) Foto: BELGA

De Federatie Sociaal-Cultureel Werk, de koepel van tientallen grote verenigingen, wil dat de regering haar belofte nakomt om de btw-plichtige ondergens te verhogen van 5.580 euro naar 25.000 euro. Dat meldt De Zondag.

‘In België zijn verenigingen en vrijwilligerswerkingen niet btw-plichtig als ze een jaaromzet boeken die lager ligt dan 5.580 euro’, leggen de verenigingen, waaronder 11.11.11 en de Gezindsbond, uit in een open brief. Die grens ligt volgens hen veel te laag en brengt veel rompslomp mee.

‘En dus vroeg de federale regering aan de Europese Commissie om dit grensbedrag te mogen optrekken tot 25.000 euro’, klinkt het. De regering had de verenigingen intussen laten weten dat de Europese Commissie instemt met de verhoging van het bedrag, maar de federale regering zelf voerde de belofte niet uit. De open brief wil de regering hierover aan de oren trekken.

Volgens De Zondag bevestigt minister van Financiën Koen Geens (CD&V) dat er nog geen definitieve beslissing is genomen en dat het wachten blijft op het akkoord van de andere ministers. ‘Het dossier zal herbekeken worden op het relanceoverleg met de gewesten op 27 november’, zo zegt de woordvoerder van minister Geens in De Zondag.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in