Antwerp ontslaat doelman en boegbeeld Sengier
Foto: smb

Antwerp FC heeft zaterdagmiddag doelman Bjorn Sengier (34) op staande voet ontslagen. Dat staat te lezen op de facebookpagina van de Antwerpse club.

‘Vandaag namen Royal Antwerp FC en Björn Sengier in onderling overleg afscheid van elkaar. De redenen voor het afscheid zijn van persoonlijke aard, maar ernstig genoeg om een verdere samenwerking onmogelijk te maken’, klinkt het. ‘De club en de speler zijn overeengekomen dat de Great Old hierover niet verder zal communiceren. RAFC zal zich aan deze overeenkomst houden.

We wensen Björn veel succes in de toekomst en bedanken hem voor zijn inzet en zijn hart voor de club.’

Waarom de club de doelman op straat zet, is nog onduidelijk. Technisch directeur Gunther Hofmans bevestigt noch ontkent de berichten. ‘Ik kan wel zeggen dat er geen matchen verkocht zijn’, zegt Hofmans aan gva.be.

Sengier zelf is teleurgesteld: ‘Nu ben ik een vrije speler, maar dit doet veel pijn’, zegt hij aan Gazet Van Antwerpen. ‘Er doen veel geruchten de ronde over het stopzetten van mijn contract, maar enkel ik ken de waarheid, en die zal ik binnenkort vertellen.’

Contract tot 2015

Sengier speelde sinds augustus 2012 voor de Great Old, dat hem weghaalde bij het Nederlandse Helmond Sport. De doelman heeft ook een verleden bij onder meer Cercle Brugge, Deinze, Zulte Waregem, Willem II en Lommmel United.

Sengier lag bij Antwerp nog onder contract tot juni 2015.