Dewinter overweegt dochter in te zetten in strijd tegen Di Rupo in Wallonië
Foto: IMAGEGLOBE

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter sluit niet uit dat zijn dochter An-Sofie - die we kennen van de omstreden boerka-affiche - wordt ingezet in de strijd tegen Elio Di Rupo als kandidate op een Vlaams Belanglijst in Henegouwen. Dat kondigt hij in De Zondag aan.

Dewinter heeft ook een Franstalig boekje geschreven: Balayons les ordures politiques, met daarin alle schandalen van de PS. ‘Ik wil de Walen ervan overtuigen niet voor de PS te stemmen, maar voor eender welke andere partij. En liefst voor het Vlaams Belang.’

Het is niet de eerste keer dat Vlaams Belang lijsten indient in Wallonië. Indien de Franstaligen lijsten kunnen indienen in Vlaanderen - de intussen verdwenen kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde -, mogen we toch hetzelfde doen in Wallonië, klonk het toen. Net als destijds denkt de partij eraan om lijsten in te dienen in Waals-Brabant en Henegouwen.

Dewinter lijkt overigens niet vies te zijn van enige politieke dynastie. Op de vraag wie op de Waalse lijsten zal staan, erkent hij dat hijzelf het graag zou doen 'maar ik kan maar op één lijst staan. Ik sluit wel niet uit dat één van mijn dochters daar kandidaat zal zijn. Twee van de drie zullen opkomen. Mijn oudste dochter Karolien, die gemeenteraadslid is in Merksem, zal waarschijnlijk de lijst voor het Europees parlement duwen. Mijn andere dochter An-Sofie kiest mogelijk voor een lijst in Wallonië', luidt het in De Zondag.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in