Slechts 4 ontslagen bij WPG België
Foto: WPG Uitgevers

De Nederlandse uitgever WPG schrapt in Nederland ruim honderd banen. Dat maakte de uitgeverij dinsdag bekend in een persbericht. In België gaat het om een viertal ontslagen, aldus directeur Peter Quaghebeur van WPG Uitgevers België.

De reorganisatie, die vorige week al werd aangekondigd, is vooral gericht op de Nederlandse markt. De impact op WPG Uitgevers België (de groep achter onder meer Manteau en Standaard Uitgeverij) zal dus beperkt zijn, zei de algemeen directeur van WPG Uitgevers, Koen Clement enkele dagen geleden al. Ook de directeur van WPG Uitgevers België, Peter Quaghebeur, en vakbondssecretaris Hans Schippers van de socialistische vakbond BBTK melden dat behalve de vier ontslagen de gevolgen in België beperkt blijven.

‘We hebben in België de oefening iets eerder gemaakt dan in Nederland, waardoor de kostenbesparing op het personeel in België minder is dan in Nederland’, legt Quaghebeur uit. Hij verwijst daarbij naar de beslissing om te stoppen met de kunstboekenuitgeverijen Ludion en Lido.

Wendbaarder

De reorganisatie moet voor eind volgend jaar zijn afgerond en heeft als doel WPG op korte termijn ‘van een solide financiële basis te voorzien en daarnaast op de lange termijn toekomstbestendig, sterker en wendbaarder te maken’, klinkt het in het persbericht op de website van WPG. De directie van het uitgeefconcern bereikte met de vakbonden en de centrale ondernemingsraad een akkoord om de reorganisatie door te voeren.

Naast de ontslagen zet het bedrijf ook de tijdschriften Opzij en J/M Ouders in de verkoop en wordt gezocht naar een gezamenlijke huisvesting van diverse bedrijfsonderdelen in het Nederlandse Amsterdam.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig