Google Play Music nu ook voor iOS
Foto: mvdv

Google heeft eindelijk zijn eigen iOS-app voor muziekdienst Play Music gelanceerd. Betalende oplossingen zoals gMusic zijn eraan voor de moeite, en ook iTunes Match van Apple krijgt hierdoor extra concurrentie.

De gratis iPhone-app van Play Music ziet er vrijwel hetzelfde uit als de Android-uitvoering, maar blijkt bij nadere inspectie toch enkele functies te missen. Zo kan je in deze eerste versie nog geen muziek kopen en is er geen ‘gokfunctie’ om een radiostation te creëren op basis van je luistergeschiedenis. Wat voorlopig ook nog ontbreekt is een geoptimaliseerde iPad-app. De Chromecast van Google wordt wel netjes ondersteund, en uiteraard kan je ook via AirPlay draadloos muziek naar een compatibele luidspreker (of een Apple TV) doorseinen.

Naast de streaming muziekdienst All Access, die net als Spotify en Deezer 9,99 euro per maand kost, biedt Play Music ook een hele nuttige gratis Locker-service.

Iedereen met een Google-account mag kosteloos tot 20.000 liedjes uit de eigen muziekcollectie in Googles cloud parkeren. Die songs zijn vervolgens te allen tijde toegankelijk via al je computers, je smartphone en tablet. Apple heeft met iTunes Match een soortgelijke service in huis, maar die kost je jaarlijks 24,99 euro.

Het feit dat iPhone-gebruikers eindelijk vrij kunnen kiezen tussen Googles gratis Locker (al dan niet aangevuld met All Access) en het betalende iTunes Match (in België voorlopig sowieso zonder de muziekdienst iTunes Radio) gaat Apple beslist klanten kosten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in