Wat moet ik doen als mijn vorige energieleverancier een factuur voor 'groene stroom en WKK' stuurt?
Wat moet ik doen als mijn vorige energieleverancier een factuur voor 'groene stroom en WKK stuurt? Foto: © ivan put
Sommige mensen krijgen nu nog een afrekening van hun vorige energiebedrijf voor de kosten van 'groene stroom en WKK' voor 2012. Moeten die kosten nog betaald worden?

Het nieuwe Vlaamse energiedecreet van 13 juli 2012 inzake de milieuvriendelijke energieproductie verplicht alle energieleveranciers om meer groene stroom aan te kopen. Hoewel het decreet maar op 1 augustus 2012 in werking is getreden, geldt het met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2012.

De bedragen voor 2012 voor “bijdrage groene stroom en WKK” zijn pas in de loop van 2013 definitief bepaald en bekend gemaakt door de VREG. De energieleveranciers rekenen de extra kosten die hiermee samenhangen aan de elektriciteitsverbruikers in Vlaanderen aan die vanaf 1 januari 2012 bij hen klant waren, ongeacht of ze nu nog klant zijn of niet.

De kosten worden berekend op basis van de hoogte van het reëel elektriciteitsverbruik in de betreffende periode.

Als u van leverancier veranderd bent in 2012, kan het dus zijn dat u van uw oude leverancier nog een factuur ontvangt. Het is wettelijk correct dat u voor deze aparte bijdrage nu nog eenmalig een correctiefactuur moet betalen voor deze bijdrage “groene stroom en WKK” voor de periode dat u bij deze energieleverancier klant bent geweest in 2012.

Altijd op de hoogte blijven van de energieprijzen? Via de gratis alerts van Mijnenergie.be krijgt U elke maand alle nieuwe prijzen van de energieleveranciers voor uw regio via email.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in