Messi boos om 'onzin' rond blessure
Foto: Belga
Deze week werd er in verschillende media bericht dat de spierblessure die Lionel Messi vier tot zes weken aan de kant houdt, mede te wijten zou zijn aan een gewijzigd dieet. Onder Pep Guardiola zou hij zijn gestopt met het eten van rood vlees. Guardiola zou erop hebben aangedrongen dat Messi meer vis moest eten. Tito Vilanova, de opvolger van Guardiola, zou echter de teugels wat minder strak hebben aangetrokken, waardoor Messi verviel in zijn oude gewoonten om onder andere Chorizo-worstjes te eten.

Messi zei tegenover 'Ole' dat hij zich stoorde aan de berichtgeving rond zijn blessure. 'Mensen roepen dingen zonder dat ze de volledige waarheid kennen. Ik volg hetzelfde dieet als altijd. Er zijn dingen verteld die niet waar zijn. Die blessure is mij overgekomen omdat het me moest overkomen: dat is alles', aldus de Argentijn.

De blessure leiddebovendien tot een hoop frustraties bij de speler van Barcelona. 'Ik ben teleurgesteld, omdat ik dit niet verwachtte. Bovendien ben ik boos omdat ik net hersteld was van mijn vorige blessure.' Ondanks de spierblessure blijven de plannen van Messi ongewijzigd. 'Ik ga door met hetzelfde plan dat is uitgezet aan het begin van het seizoen. Natuurlijk eindigt de jaargang met het WK maar dat verandert niets.'