Nys: 'Prijzen worden aan de finish uitgedeeld'
Foto: Belgz
Sven Nys won al voor de negende keer in Asper-Gavere en verstevigde daardoor zijn leiderspositie in de Superprestige. De wereldkampioen boekte bovendien een dubbel na zijn zege van zaterdag in Hasselt. 'Mijn combinatie van kracht, conditie en explosiviteit is op dit moment top', stelde een tevreden Nys na afloop.

'Ik heb hier de laatste jaren altijd moeten vechten voor de zege', aldus Nys. 'Een slechte start is hier niet erg. Als de conditie goed is, kom je vanzelf op de juiste plaats terecht. Ik ben de kop van de wedstrijd nooit uit het oog verloren. Toen ik voorin kwam, zag ik dat Walsleben de man was om in de gaten te houden. Hij stuurt goed en is explosief aan de finish. Ik heb mijn moment afgewacht en het nog genoeg explosie over om het verschil te maken.'

Walsleben leek toch even de maat te nemen van Nys, die nu wel erg ruim leidt in de Superprestige. 'In de klim heb ik niets geforceerd en Walsleben zo laten terugkeren na zijn kettingprobleem. Toen hij de forsing voerde, zat ik comfortabel in het wiel. Tactiek is ook deel van de koers en ik had nog genoeg reserve in de benen. De prijzen worden aan de finish uitgedeeld. De eindzege in de Superprestige heb ik dus nog niet op zak. Het is belangrijk om met de voeten op de grond te blijven. Pas na nieuwjaar kunnen we spreken over de eindzege', besloot Nys.