Sven Nys heeft voor de negende keer de veldrit van Asper-Gavere gewonnen, de vierde manche van de Superprestige. Nys schudde in de laatste meters Philipp Walsleben van zich af en won net als vorig jaar na een tweestrijd. Nys behoudt door deze zege de leiding in de Superprestige met zeven punten voorsprong op Vantornhout en Niels Albert, die pas zesde werd.

Niels Albert was wederom niet goed vertrokken, hetzelfde kon gezegd worden van Sven Nys. Klaas Vantornhout ging meteen aan de haal, samen met Lars van der Haar. Albert herstelde echter snel de schade en kwam vooraan aansluiten. Hij bracht zijn ploegmaat Philipp Walsleben met zich mee. Onder andere Nys en Tom Meeusen leidden de achtervolging.

Bart Aernouts zag zijn wedstrijd in het water vellen door pech. Albert zakte ondertussen wat weg en werd gepasseerd door Nys. Die ging alleen op zoek naar de drie leiders. Op vier ronde voor het einde vond hij de aansluiting. Later kwamen ook Meeusen en Rob Peeters aansluiten.

Opnieuw tweestrijd

Walsleben toonde zich sterk en ging aan de haal. Eerst ging Vantornhout mee maar die moest snel lossen. Nys nam dan maar zelf het heft in handen en liet de Belgische kampioen achter. Op twee ronden voor het einde kwam Nys bij de Duitser. Beide heren werkten goed samen en de rest was geslagen.

Nys bepaalde vaak het tempo en leek Walsleben een paar keer uit het wiel te rijden. In de laatste ronde bleek de Duiste kampioen echter even sterk als de wereldkampioen. In de laatste honderd meter had Nys echter een ultieme versnelling in huis en Walsleben was gezien. Nys pakte zo zijn negende zege in Asper-Gavere en behoudt de leiding in de Superprestige (STAND).

Uitslag

1. Sven Nys
2. Philipp Walsleben (Dui)
3. Klaas Vantornout
4. Rob Peeters
5. Lars van der Haar (Ned)
6. Niels Albert
7. Tom Meeusen
8. Thijs van Amerongen
9. Kevin Pauwels
10. Niels Wubben (Ned)

Bekijk hier alle nieuws en klassementen in het veldrijden.