Tijdens een actie tegen overlast in en om de Antwerpse Van Stralenstraat heeft de Antwerpse lokale politie 56 personen opgepakt. Vijfentwintig van de arrestanten verbleven illegaal in het land. Verschillende personen hadden illegale wapens of drugs op zak.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de Antwerpse Van Stralenstraat tijdelijk helemaal afgesloten. ‘De controle was specifiek gericht op zeven horecazaken die hier vaak voor overlast zorgen’, klinkt het bij de politie.

In totaal arresteerde de politie 56 personen, van wie 46 personen van hun vrijheid werden beroofd. Vijfentwintig van hen waren illegaal in het land, één persoon stond geseind. Acht personen hadden drugs bij zich. Enkelen waren in het bezit van een verboden wapen. Verder stonden nog vier personen geseind, en hadden twee arrestanten een bevel tot gevangenneming op hun naam. Vier personen werden bestuurlijk aangehouden voor verstoring van de openbare rust en drie personen verkeerden in openbare dronkenschap.

Nachtclub Wazobia werd gerechtelijk verzegeld omdat de politie er drugs aantrof. De zaak Magic werd gesloten. In café Perfect 23 op het Sint-Jansplein en Conakry in de Arteveldestraat werden in totaal tien personen van hun vrijheid beroofd, onder meer voor illegaal verblijf of drugs- of wapenbezit. Er werden enkele dossiers opgestart door de arbeidsinspectie en de dienst vreemdelingenzaken, die ook aan de actie deelnamen. De actie verliep volgens de politie zonder incidenten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in