Emirates plaatst megabestelling Boeing en Airbus
Foto: Associated Press / Reporters

Luchtvaartmaatschappij Emirates Airline uit Dubai heeft een recordbestelling van 150 vliegtuigen van het nieuwe type Boeing-777 geplaatst bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer, goed voor 76 miljard dollar. Daarnaast redde de luchtvaartmaatschappij ook het jaar van Airbus door 50 superjumbo’s A380 te bestellen ter waarde van 23 miljard dollar.

Emirates bestelde 35 langeafstandstoestellen van het type 777-8X en 115 van het type 777-9X, die plaats biedt aan 400 passagiers. De luchtvaartmaatschappij nam ook een optie op 50 extra toestellen van dat typte.

De bestelling van de 50 superjumbo’s A380 betekent dan weer goed nieuws voor de Europese vliegtuigbouwer Airbus, die sinds het begin van dit jaar nog geen enkele bestelling had binnengekregen.

Ook Etihad Airways, luchtvaartmaatschappij van Abu Dhabi, bestelde 56 toestellen bij Boeing, waaronder 25 van het type Boeing-777. De totale waarde van de bestelling bedraagt 25 miljard dollar, indien ook de optie op 26 extra toestellen meegerekend wordt, zo liet CEO James Hogan van Etihad Airways weten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig