Michelle Martin wil rechten studeren
Foto: AFP

Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, wil rechten studeren. Niet op universitair niveau. Michelle Martin wil avondlessen volgen op een hogeschool in Namen om een bachelor in de rechten te behalen. Dat vernamen de kranten van Sudpresse uit betrouwbare bron.

Sinds zij de gevangenis van Namen heeft mogen ruilen voor een klooster in Malonne, heeft Martin al verscheidene pogingen ondernomen om aan een job te geraken. Tot dusver echter zonder succes. Maar de gediplomeerde lerares laat de moed niet snel in de schoenen zakken. Op haar 53ste begint zij aan een 3 jaar durende opleiding, waarmee zij als gerechtelijke assistente perfect aan de slag zou kunnen in een kantoor van een advocaat of notaris.

Avondlessen

Haar deelname aan avondlessen impliceert dat zij samen met andere studenten in dezelfde klas de cursussen zal volgen. In de hogeschool waar dat zou gebeuren, bestaan die klassen doorgaans uit een twintigtal studenten. Hoe dat zal verlopen is natuurlijk koffiedik kijken. Maar dat zij kans maakt om in haar opzet te slagen, daar zijn de mensen, die haar sinds haar voorwaardelijke vrijlating steunen, vast van overtuigd.

Michelle Martin werd in 2004 veroordeeld tot 30 jaar cel voor ontvoering, opsluiting, verkrachting en doodslag op minderjarige slachtoffers. Op 28 augustus 2012 werd zij voorwaardelijk vrijgelaten.