Bellens: ‘U zal wel merken wat ik ga doen'
Belgacom-topman Didier Bellens was gisteren opvallend schaars met commentaar op zijn ontslag. ‘U zal wel merken wat ik ga doen’, zei hij gisteravond aan de telefoon. ‘Dat zal stapje voor stapje blijken.’ De regering heeft beslist Bellens geen cent te gunnen. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

Bellens klonk gisteravond combattief aan de telefoon. Mensen uit zijn omgeving hadden nochtans eerder deze week gezegd dat hij zwaar aangeslagen was toen bleek dat de regering van plan was hem te ontslaan. Maar gisteravond leek hij weer zichzelf. Of hij naar de rechtbank zal stappen, wou hij voorlopig nog niet kwijt. Zijn toekomstplannen zal hij ‘stapje voor stapje’ onthullen, zei hij.

Heel opvallend: van de regering mag hij als hij wil voor Telenet, Base of Mobistar gaan werken. De regering heeft beslist hem volledig vrij te laten op dit gebied: anders moest ze Bellens een jaarloon hiervoor betalen. Een ontslagvergoeding krijgt hij ook niet, want die zou een tweede jaarloon kosten. Het gaat in beide gevallen enkel om zijn basisloon, een klein miljoen dus. Belgacom spaart dus zo’n twee miljoen uit door de beslissing van de regering om hem geen cent te gunnen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in