Een week na de doortocht van supertyfoon Haiyan in de Filipijnen zijn nog altijd 43 landgenoten en twee Luxemburgers vermist. De FOD Buitenlandse Zaken maakt zich vooral zorgen over acht landgenoten die zich in de provincie Leyte bevonden op het moment van de ramp.

‘Een Belgisch consulair team heeft contact gehad met verschillende Belgen in Leyte, waardoor het aantal mensen van wie we geen nieuws hebben op het eiland Leyte tot acht teruggebracht is’.

Nederland is ook op zoek naar 13 onderdanen in Leyte en heeft gevraagd of het Belgische consulaire team ook voor hen informatie zou kunnen inwinnen. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders neemt het Nederlandse verzoek positief in overweging.

Vijftien vermiste Belgen bevinden zich in een gebied dat niet door de tyfoon is getroffen.

B-Fast-team operationeel

Het B-Fast-team is sinds vrijdag volledig operationeel. B-Fast heeft meer dan 200 patiënten behandeld en meer dan tien operaties uitgevoerd in het Belgische veldhospitaal in Palo, ten zuiden van Tacloban. Het gaat voornamelijk om open wonden, snijwonden, behandelingen voor ademhalingsaandoeningen en anti-tetanusvaccinaties.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in