Electrabel geeft opnieuw marktaandeel prijs
Foto: BELGA

Energieleverancier Electrabel heeft vorige maand in Vlaanderen opnieuw marktaandeel verloren. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse energieregulator Vreg. In september zag het bedrijf zijn marktaandeel in Vlaanderen voor het eerst in lange tijd stijgen.

Zowel op de elektriciteits- als op de gasmarkt ging het marktaandeel in Vlaanderen opnieuw omlaag. Op de Vlaamse elektriciteitsmarkt had Electrabel in oktober een marktaandeel van 44,88 procent, tegen 45,03 procent in september. Een jaar geleden, in oktober 2012, stond het marktaandeel van de grootste speler op de markt nog op 52,14 procent.

Op de elektriciteitsmarkt zijn EDF Luminus (met een marktaandeel van 20,20 procent in oktober) en Eni (11,59 procent) de grootste concurrenten van Electrabel.

Ook op de gasmarkt in Vlaanderen bleek het toegenomen marktaandeel in september voorlopig eenmalig. Het marktaandeel van Electrabel klokte in oktober af op 41,21 procent, tegen 41,36 procent in september. Een jaar geleden had Electrabel een aandeel van 50,36 procent op de gasmarkt.

Op deze markt zijn EDF Luminus (met een marktaandeel van 17,32 procent in oktober) en Eni eveneens (12,52 procent) de grootste concurrenten.