'Bellens moet vertrekken'
Foto: BELGA

Belgacom-topman Didier Bellens moet opstappen. Dat werd aan onze redactie bevestigd door een regeringslid. Officieel beslist de regering pas vrijdagnamiddag over het lot van de Belgacom-topman, maar de teerling lijkt dus nu al geworpen. Bovendien lijkt het ook onwaarschijnlijk dat Bellens kan rekenen op een zogenaamde gouden parachute. ‘Niemand binnen de regering wil die betalen’, klinkt het.

Normaal gezien zou de regering vandaag over het lot van Bellens beslissen, maar in extremis werd de bijeenkomst verzet. ‘In het belang van het bedrijf is het beter om de kern op het einde van de week te laten plaatsvinden’, luidde de uitleg in regeringskringen.

‘De regering laat de beslissing samenvallen met de sluiting van de beurs, om bij een ontslag een plotse val van het Belgacom-aandeel te vermijden’, zei Marc Janssens van beursvennootschap Petercam deze ochtend. ‘Alles wijst er zo op dat we naar een scenario exit-Bellens gaan.’

In de regering wordt het vertrek nu dus bevestigd. 'Hij zal weggestuurd worden.' Dat zal gebeuren zonder vertrekpremie of met een lagere minnelijke schikking, aldus de minister. Ook Le Soir beschikt over vertrouwelijke informatie dat het vertrek van de huidige Belgacom-ceo nakend is.

'Ik wil niet weg'

De positie van Bellens werd onhoudbaar na zijn uitspraken vorige week over premier Elio Di Rupo (PS) die hij vergeleek met 'een klein kind dat om zijn sinterklaasgeschenk komt’. De regering noemde hij dan weer 'de moeilijkste aandeelhouder van Belgacom’.

Bellens weerlegde eerder nog de insinuaties dat hij zou aangestuurd hebben op een vertrek. ‘Ik wil niet vertrekken. Ik heb altijd gevochten voor de belangen van het bedrijf. Dat is een soort van fierheid geworden. Zowel voor mij als voor de 15.000 werknemers van het bedrijf’, aldus Bellens in een interview met Le Soir en De Standaard dat donderdagochtend verscheen.