ABBA-leden overwegen comeback bij veertigste verjaardag
Foto: Photo News

De leden van de beroemde Zweedse popgroep ABBA denken na over een reünie in 2014, veertig jaar na de grote internationale doorbraak van de band. Dat heeft zangeres Agnetha Fältskog verklaard in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag.

In 2014 is het veertig jaar geleden dat ABBA met het lied 'Waterloo' in het Engelse Brighton het Eurovisiesongfestival won. Het betekende het begin van een erg succesvolle periode voor de band die tot het begin van de jaren tachtig de wereldhits aan elkaar reeg met singles als 'Mamma Mia', 'Dancing Queen', 'Fernando' en 'Knowing Me, Knowing You'.

In 1982 viel de band uiteen en sindsdien duiken er geregeld geruchten over een reünie op. In een interview met Welt am Sonntag sluit Fältskog dat alvast niet uit. 'Natuurlijk dat wij daaraan denken!', klinkt het. 'Het idee om iets te doen om die verjaardag te vieren is er. Maar ik kan vandaag nog niet zeggen of er iets van zal komen', verklaarde de 63-jarige zangeres.

Fältskog stond in 1972 samen met Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad mee aan de wieg van de groep die wereldwijd meer dan 380 miljoen platen heeft verkocht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in