Zulte Waregem rukt op naar plaats twee
Zulte Waregem breidt een vervolg aan het topseizoen 2012-2013. Foto: BELGA

Zulte Waregem heeft optimaal geprofiteerd van het gelijkspel van West-Vlaamse buur Club Brugge. Essevee versloeg Waasland-Beveren met 2-0. Habib Habibou en Raphael Caceres zorgden voor de doelpunten. Voor bezoekend coach Bob Peeters werd het dus een debuut in mineur.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In een weinig sprankelende eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers. Henkens, met het hoofd, Veselinovic en Trickovski vonden telkens een sterk keepende Bossut op hun weg. Aan de overkant speelde Zulte Waregem weinig klaar, een schot van Conté en een open doelkans van Hazard buiten beschouwing gelaten.

 

Niet veel beterschap na de rust. Essevee voetbalde geen kans bij elkaar, terwijl Waasland-Beveren weinig precisie legde in haar aanvallende acties. Pas op het uur begon de wedstrijd echt op gang te komen. Caceres testte Coosemans met een rake kopbal, terwijl de ingevallen Maman tot twee keer toe de openingstreffer liet liggen. De wedstrijd leek alle kanten te kunnen opgaan tot Blondelle Conté neerhaalde in de zestien. Rood en strafschop. Habibou, die een verbijsterde Hazard wegstuurde, trapte de bal op Coosemans, maar vond in de rebound toch de netten. Waasland-Beveren was verslagen en Caceres maakte er tien minuten voor tijd vanuit een scherpe hoek nog 2-0 van.

Een gevleide overwinning voor Zulte Waregem dat samen met Genk de tweede plaats deelt. Voor Waasland-Beveren en Bob Peeters geldt nu meer dan ooit alarmcode rood. De Waaslanders staan nu immers afgetekend voorlaatste.