Drugstoeristen lopen tegen de lamp
Foto: VUM

De lokale politiediensten van de zones Lanaken-Maasmechelen en van Voeren hebben zaterdag controles gehouden tegen het drugstoerisme. De drugscontroles hadden plaats aan de grensovergangen in Veldwezelt en Smeermaas bij Lanaken en aan de op- en afritten van de E314 in Maasmechelen.

Twee van de 134 gecontroleerde passagiers op lijnbussen hadden drugs op zak. In Voeren liepen negen personen met drugs tegen de lamp.

Een betrapte busreiziger uit Maasmechelen had een kleine hoeveelheid cannabis op zak, terwijl de ander xtc-pillen, speed en cannabis bij zich had. De 46-jarige man uit Hasselt, die zelf dealde, werd gearresteerd.

In Maasmechelen arresteerde de politie een 42-jarige man uit het Nederlandse Heerlen met speed, xtc-pillen en cannabis. De Nederlander beschikte niet over een geldig rijbewijs en hij zat onder invloed van drugs achter het stuur. Verder betrapte de politie een bestuurder onder invloed van alcohol en werd een opgedreven bromfiets in beslag genomen.

De politie van Voeren - met steun van de federale politie - hield zaterdag tussen 13 en 21 uur drugscontroles aan de grensovergangen met Nederland. Acht Belgische drugstoeristen en een Fransman werden onderschept. Eén man stond ook geseind.

(sdv)