36 menselijke schedels ontdekt in huis van ‘handelaar’
Foto: AP

In Bujumbura, de hoofdstad van Burundi, zijn in het huis van een Italiaanse expat 36 menselijke schedels gevonden. De Italiaan is sinds eind oktober in voorlopige hechtenis, nadat hij had geprobeerd twee schedels naar Thailand te exporteren. Dat is zondag vernomen bij een officiële bron.

'Eind oktober ontdekten we op de luchthaven van Bujumbura dat een pakket met daarin twee schedels', aldus een woordvoerder van de politie aan AFP. 'Uit onderzoek is gebleken dat een Italiaan onder een valse naam het pakket verstuurde.'

De Italiaan woont al een tiental jaar in Burundi. Hij had er een netwerk opgezet, waardoor hij voor 50 dollar een schedel kon aankopen. Die verkocht hij voor 300 dollar door in Thailand. 'Die trafiek was al een tiental jaar bezig, maar we weten nog niet waartoe die menselijke resten moesten dienen', zei de politiewoordvoerder.

Bij een huiszoeking heeft de politie vrijdag nog eens 36 menselijke schedels aangetroffen, aldus nog de politiewoordvoerder. Er zijn al zeker drie medeplichtigen aangehouden en de Burundese politie heeft contact opgenomen met Interpol voor het Thaise luik van het onderzoek.

(belga)

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in