Preud’homme pakt punt in troosteloze topper
Preud’homme kon de drie punten niet meenemen uit Luik. Foto: BELGA

Michel Preud’homme heeft niet kunnen winnen tegen zijn oude liefde Standard. Met Club Brugge kwam de coach op Sclessin niet verder dan een troosteloze 0-0. Scheidsrechter Alexandre Boucaut kende een rustige namiddag. Standard kan straks haar leidersplaats verliezen aan Racing Genk. Club blijft hangen op plaats drie.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De meest gecontesteerde wedstrijd van het nog prille seizoen, zo werd dit eerste luik van Super Sunday aangekondigd. De topper op Sclessin zou niet alleen een sportieve hoogmis worden, door de uitlatingen van Club Brugge op haar website werden ook de prestaties van scheidsrechter Boucaut een heus item.

Zwakke eerste helft

Al viel daar op de grasmat weinig van te merken. Boucaut hield de touwtjes een volledige wedstrijd strak in handen in wat als een weinig beklijvende wedstrijd omschreven kon worden. Zeker voor rust waren beide teams op zoek naar hun goede voetbal. Onder impuls van een bedrijvige Tom De Sutter was het Club die de eerste kleine kansjes creëerden. Standard stelde daar bitterweinig tegenover. Meer zelfs, de Luikenaars, meer bepaald het centrale duo Kanu - Ben Haim, beperkten zich tot het bruusk ontzetten van elke bal. Pas na een klein halfuur begon de thuisploeg haar wil op te leggen. Met eerst Carcela, en later Yoni Buyens, kwamen de Luikenaars voor het eerst aan het doel van Mathew Ryan piepen. Michy Batshuayi kwam nog het dichtst bij het openingsdoelpunt toen Mpoku zich knap doorzette op rechts. De spits zag zijn schot echter afgeblokt worden door de sterk spelende Brandon Mechele, die aan de overkant trouwens de reflexen van Eiji Kawashima testte met een rake kopbal.

Duarte op de lat

Beterschap na rust, dat is waar het publiek op hoopte. Alleen, met die boodschap hielden de spelers op het veld geen rekening. Standard, onder leiding van de eerder rustige Guy Luzon, probeerde wel de bakens te verzetten, maar echte kansen leverde dat niet op. Blauw-zwart beperkte zich op haar beurt tot het verprutsen van elke countermogelijkheid. De wedstrijd kabbelde voort, het niveau daalde. Lestienne testte nog eens de kwaliteiten van Kawashima met een mooie knal en Óscar Duarte zag een vallende kopbal uiteenspatten op de lat. Preud’homme bracht nog Mémé Tchité in, zijn eerste speelminuten sinds 1 april, maar ook de spits met vier nationaliteiten kon de wedstrijd niet meer kruiden. 0-0 was de teleurstellende uitslag van een teleurstellende wedstrijd.