‘Borat’ veroorzaakt chaos tijdens awardshow
Foto: AFP

Sacha Baron Cohen, beter bekend als ‘Borat’, zette zaterdagavond de BAFTA Britannia Awards op stelten.

De Britse komiek Sacha Baron Cohen mocht tijdens de ceremonie in Los Angeles de Charlie Chaplin Britannia Award For Excellence in Comedy in ontvangst nemen, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Presentatrice van dienst Salma Hayek kondigde aan dat de 87-jarige Grace Collington, ‘de oudste overlevende acteur die ooit met Chaplin samenwerkte in een stille film’, Cohen de award zou overhandigen. Toen de dame hem de prijs vanuit haar rolstoel wou overhandigden begon de Brit spontaan te tapdansen en gooide hij de vrouw uit haar rolstoel.

‘Grace Collington is de oudste, sorry, was de oudste... Ik wil mijn award aan haar opdragen. Het is absoluut een tragedie, maar anderzijds is het wel een mooie manier om heen te gaan,’ zei Cohen in zijn speech. Uiteraard was het hele gebeuren in scène gezet.

George Clooney, Benedict Cumberbatch en Sir Ben Kingsley kwamen zaterdag als grote winnaars uit de bus. Het werk van de 52-jarige Clooney werd bekroond met de Britannia Excellence in Film Award en Cumberbatch werd gekroond tot British Talent of the Year. Kingsley mocht op zijn beurt de award voor Worldwide Contribution to Entertainment in ontvangst nemen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in