Tottenham heeft haar Champions League-ambities geen kracht kunnen bijzetten. De Spurs gingen in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Newcastle United. Loïc Rémy zette al na een kwartier de eindscore op het bord. Ook Manchester City verloor, en wel bij staartploeg Sunderland.

Moussa Dembélé mocht nog eens starten voor de thuisploeg, maar werd na een bleke eerste helft vervangen. Jan Vertonghen speelde dan weer een goede wedstrijd op de linksachter en kwam in het slot nog dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal strandde echter op de lat. Nacer Chadli keek geblesseerd toe. Door het verlies blijft Tottenham hangen op de vijfde plaats in de Premier League, al kunnen straks Manchester United en Manchester City nog over de Londenaars springen.

In Sunderland-Manchester City scoorde Bardsley na 20 minuten. De voorlaatste in de stand kon die voorsprong vasthouden en won zo al voor de derde keer op rij met 1-0 van City. Dat laat de kans liggen om naar de derde plaats te springen. Vincent Kompany is nog steeds geblesseerd bij de kampioen van 2012.

Klik hier voor de stand