Voorzitter cdH: ‘Geen gouden parachute voor Bellens’
Foto: Photo News

Het gedrag van Belgacom-topman Didier Bellens is onaanvaardbaar naar de vorm. Dat heeft cdH-voorzitter Benoît Lutgen verklaard tijdens ‘l’Invité’ op RTL-Tvi. Er kan wat hem betreft geen sprake zijn van een gouden parachute.

Bellens was de voorbije weken en maanden geregeld voorwerp van een polemiek. Vorige week breide hij aan de controverse nog een vervolgstuk, door in een nieuwe zakenclub in Ukkel premier Elio Di Rupo te vergelijken met een kind dat om zijn sinterklaas komt. Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) stelde nadien in de Kamer dat de speeltijd bijna is afgelopen en riep Bellens daags nadien op het matje.

Het is nu aan de ministerraad om volgende week te beslissen over de CEO van het telecombedrijf. De cdH-voorzitter wilde daarom zondag geen uitspraken doen over een eventueel gedwongen vertrek van Bellens.

‘Ik ben voor sancties, gebaseerd op feiten. Naar de vorm was er een fout’, stelde Lutgen. Wel sprak Lutgen zich uit ‘tegen een gouden parachute voor iemand die soms de indruk geeft zijn vertrek voor te bereiden, dat is het minste wat je kan zeggen’.

Wat de verkiezingen betreft, onderstreepte Lutgen dat zijn voorkeur bij een eventuele coalitievorming zeker niet uitgaat naar een regering met N-VA. Een alliantie met de Vlaamsnationalisten zou voor hem gelijk staan aan separatisme.