Sabrina Giuliani is er zaterdagavond laat in het Zwitserse Genève niet in geslaagd de Europese bokstitel bij de weltergewichten te veroveren. De 29-jarige Luikse verloor erg nipt op punten van de vier jaar jongere Zwitserse Ornella Domini.

De Oostenrijkse kamprechter had de Luikse een voordeel van drie punten gegeven, maar tot verbazing van het Belgische kamp gaven de Zwitserse en de Duitse ref een punt voorsprong aan de Zwitserse.

‘Ik heb het grootste deel van de kamp gedomineerd en was echt zeker van de zege. Bovendien kwam mijn opponente me na de laatste gong zelfs feliciteren. Voor haar had ik dus gewonnen. Toen ik de beslissing van de kamprechters hoorde, had ik echt het gevoel dat ik bestolen was’, klonk het bij Giuliani, die haar allereerste nederlaag na dertien opeenvolgende zeges leed. Opponente Domini blijft ook na zes kampen ongeslagen.

Giuliani is regerend Europees kampioene bij de superlichtgewichten, maar verhuisde naar een hogere categorie omdat ze steeds meer moeite heeft om haar gewicht te houden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in