Belgen in het buitenland: Gianni Bruno schenkt Bastia zege
Foto: AFP

Gianni Bruno, net terug uit schorsing, schonk Bastia meteen een 1-0 zege tegen Rennes. Onze landgenoot scoorde al na acht minuten met een halve volley. Tien minuten voor tijd werd hij vervangen.

FRANKRIJK - 13e speeldag

Nog in Frankrijk dacht Ariel Jacobs lange tijd dat hij met Valenciennes een tweede overwinning op rij beet had. Tegen Montpellier kwam Valenciennes in de zesde minuut 1-0 voor. Een kwartier voor tijd kwam Montpellier met tien te staan, toch sleepte het in de slotminuut nog een 1-1 gelijkspel uit de brand.

DUITSLAND - 12e speeldag

Flilip Daems maakte zijn wederoptreden bij Borussia Mönchengladbach, dat met 3-1 won van Nürnberg. Daems mocht in de slotfase invallen. Een rugblessure had hem sinds half september van het veld gehouden.

NEDERLAND - 13e speeldag

Steve De Ridder leed met Utrecht een 3-1 nederlaag bij Vitesse Arnhem. De Ridder scoorde het enige doelpunt van zijn team. In de 63e minuut bracht hij Utrecht van op de penaltystip 1-1 langszij. Tien minuten voor tijd werd De Ridder vervangen. Timothy Derijck kwam niet van de bank.

Bart Biesmans werd al na een half uur vervangen bij Roda JC, dat op eigen terrein een 1-4 nederlaag moest slikken tegen Go Ahead Eagles. De Belgische verdediger werd meteen na de 2-0 naar de kant geroepen.