Grouwels, Debaets en Dalle CD&V-lijsttrekkers in Brussel
Brussels minister Brigitte Grouwels. Foto: rdb

Brussels minister Brigitte Grouwels, Brussels parlementslid Bianca Debaets en CD&V-voorzitter in Sint-Jans-Molenbeek Benjamin Dalle zullen bij de verkiezingen van volgend jaar de CD&V-lijsten trekken in Brussel voor respectievelijk Brussel, Vlaanderen en de Kamer.

Grouwels krijgt op de Brusselse lijst het gezelschap van Vlaams parlementslid Paul Delva op plaats twee en Brigitte De Pauw (fractievoorzitter van CD&V in het Brussels parlement) op drie. Lijstduwer voor het Brussels parlement wordt Walter Vandenbossche,

Dat heeft het bestuur van de Brusselse afdeling van de Vlaamse christendemocraten zaterdag beslist. De partij is volop bezig met de samenstelling van de lijsten voor de verkiezingen in 2014.

Eerder deze week raakte bekend dat Vlaams minister-president Kris Peeters in Antwerpen voor CD&V de Vlaamse lijst trekt. Federaal staatssecretaris Servais Verherstraeten zal dat voor de Kamer doen.

In Vlaams-Brabant wordt minister van Economie Koen Geens lijsttrekker voor de Kamer. Voor het Vlaams Parlement wordt Peter Van Rompuy als kopstuk uitgespeeld. de aanwijzing nog gebeuren.

In Oost-Vlaanderen voert vicepremier en minister van Defensie Pieter De Crem de Kamerlijst aan, terwijl Vlaams minister van Natuur, Cultuur en Leefmilieu Joke Schauvliege de Vlaamse lijst voor haar rekening neemt.

In Limburg wordt partijvoorzitter Wouter Beke lijsttrekker voor de Kamer. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen zet zich aan de kop van de Vlaamse lijst.

Eerder was in West-Vlaanderen al beslist dat staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert en Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits voor CD&V de lijsten trekken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in