BELGACOM LEAGUE. Leider Moeskroen verliest, Antwerp vindt aansluiting
Foto: Eyckens Romain
Het zwaartepunt van de Belgacom League vond op zaterdagavond plaats. Leider Moeskroen verloor verrassend in eigen huis van RWDM. Het werd 0-1 op Le Cannonier. Door die nederlaag blijft Moeskroen hangen op 32 punten en blijft het de leiding delen met Eupen en ziet het nu ook Sint-Truiden naast zich komen op de eerste plaats.

Antwerp won wel, met 2-1 van WS Brussel. Door die zege nadert Antwerp tot op 5 punten van de leiderspositie, al blijft het wel op de vijfde plaats staan.

Hoogstraten, de voorlaatste in de stand, verloor met 1-3 van Dessel Sport. Drie broodnodige punten voor Dessel, dat zo naar de dertiende plaats in het klassement springt en een kloof van 7 punten slaat met de degradatieplaatsen.

Heist - Boussu-Dour eindigde op 0-0, Lommel haalde uit tegen de laatste in de stand, het werd 5-1 tegen Wezet. Tubeke tenslotte klopte Virton met 1-0.

Dufer kopt STVV even naar de leiding

Sint-Truiden boekte vrijdagavond al een belangrijke zege. STVV won de topper op het veld van Eupen met 1-2. Guy Dufour bracht de bezoekers na vijftien minuten, maar drie minuten later bracht ex-STVV'er Schouterden de bordjes opnieuw in evenwicht met een heerlijke vrije trap. Grégory Dufer besliste uiteindelijk in de tweede helft met een rake kopbal de match.

Uitslagen 15de speeldag:

Eupen - St.-Truiden 1-2

Zaterdag:

Antwerp - WS Brussel 2-1
Hoogstraten - Dessel Sp. 1-3
Moeskroen-Per. - RWDM Brussels 0-1
Heist - Boussu 0-0
Lommel United - Wezet 5-1
Tubeke - Virton 1-0

Zondag:

ASV Geel - Westerlo 15u
E. Aalst - Roeselare 15u

Bekijk het klassement op de fiche van Sportwereld.be.