De meesten trekken naar het zuiden om te overwinteren, maar topchef Wout Bru maakt voor het tweede jaar op rij de omgekeerde beweging en opent tijdens de donkerste maanden van het jaar opnieuw een pop-uprestaurant in Antwerpen.

Wout Bru laat zijn restaurant Chez Bru in het Franse Eygalières even voor wat het is om opnieuw een pop-uprestaurant te openen in Antwerpen. De topchef opent op 27 november de deuren van LO, uitgesproken als l’eau en ook de afkorting van de locatie van het restaurant: Linkeroever.

Bru vond onderdak in het gloednieuwe hedendaagse gebouw KAS (Kunst aan de stroom), ontworpen door Inarco-architecten. Hij zal er vijf maanden lang een menu bestaande uit twaalf à vijftien gerechten voorstellen, waarvan elk gerechtje een symbiose moeten vormen tussen enerzijds Brus kenmerkende keuken en anderzijds Peruviaanse en Japanse invloeden, die hij ontdekte tijdens zijn laatste reizen.

Boven het restaurant, dat plaats biedt aan zo’n zeventig mensen, komt een ginbar met exclusieve gins geselecteerd door The Belgian Gin Club én uitzicht op de Schelde. ‘Het is een prachtig stukje Antwerpen, dat een beetje vergeten is of zelf weinig mensen kennen’, aldus Bru over de uitgekozen locatie. ‘Met LO kunnen we het opnieuw op de kaart zetten.’

Pop-uprestaurant LO zal open zijn van donderdag tot en met maandag, telkens van 12.00 tot 15.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur. Reserveren is enkel mogelijk via de website van het restaurant.