Drie blikvangers op de Gentse DesignMarkt

Na bijna tien succesvolle edities is de DesignMarkt in Gent ondertussen uitgegroeid tot een vaste afspraak voor veel interieurliefhebbers. Maar de tweedaagse DesignMarkt is meer dan een verzameling exposanten en bewijst dat komend weekend in het ICC onder meer met deze drie blikvangers.

De DesignMarkt is een vaste afspraak voor liefhebbers die op zoek zijn naar het laatste ontbrekende vintage designstuk, of net een origineel budgetvriendelijk interieuraccessoire of zelfs juweel op de kop willen tikken. Ook deze herfsteditie wil echter meer brengen dan een verzameling exposanten uit binnen- en buitenland, en zet daarom ook in op gezelligheid en sfeer met bijvoorbeeld een champagneproeverij, en deze blikvangers.

 

- EXPO 101 LIGHTS -

Organisator Frederic Rozier heeft er voor gekozen om op deze editie eens de designlampen zelf in de schijnwerpers te zetten. En dat thema wordt ook doorgetrokken naar de expo 101 Lights, in samenwerking met het Designmuseum Gent.

Die brengt de evolutie van de designlamp in beeld, van antieke Bauhauslampen tot de moderne lampen van Dark. De exposanten zullen ook extra verlichting meebrengen naar de Arteveldestad, dus wie deze winter wel wat extra lichtbronnen kan gebruiken, is bij deze gewaarschuwd.

 

 

- LANCERING LOSTNFOUND -

Op de DesignMarkt wordt ook LostnFound aan het grote publiek voorgesteld, het nieuwe interieurlabel dat designklassiekers van eigen bodem opnieuw op de markt wil brengen, te beginnen met de iconische Boomerang-tafeltjes van Willy Van Der Meeren. Tijdens de officiële lancering zullen we ook te weten komen welke ontwerpen van Renaat Braem en Lucien Engels nieuw leven worden ingeblazen.

 

- MOBIELE POP-UP COS -

In het ICC zal meer te vinden zijn dan meubels en interieuraccessoires, daar zorgt het Zweedse kledinglabel COS voor, dat op de DesignMarkt voor het eerst zijn mobiele uitstalraam zal inzetten. Ook wie in Antwerpen of Brussel nog niet had kennisgemaakt met dit minimalistische label, kan het zo ontdekken.

Hun mobiele pop-upstore zal een selectie van de najaarscollectie voor mannen en vrouwen presenteren, al zal het niet mogelijk zijn om de kleding meteen te kopen. U krijgt wél korting om het achteraf in de winkel of online te kopen.

Praktische info:

De DesignMarkt vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 november 2013, in ICC Gent, telkens van 10.00 tot 18.00 uur. Tickets kosten acht euro ADD/zes euro VVK, studenten betalen vijf euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis binnen. Meer info op de website www.designmarkt.be