‘Vrouwen zijn betere leiders dan mannen’
Foto: ss

We zien het helaas te weinig in de praktijk, maar vrouwen zijn betere leiders dan mannen. Zo beweert ook Manfred Kets de Vries, Nederlands professor die is gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling, in De Volkskrant.

Argentinië en Brazilië zijn twee van de handvol landen met een vrouwelijke president. Christine Lagarde is het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds, Angela Merkel staat haar mannetje in Europa en wie weet krijgen de Verenigde Staten met Hillary Clinton over enkele jaren voor het eerst een vrouw aan het stuur.

Maar de lijst met vrouwen in leidinggevende topposities is ook in de 21ste eeuw nog steeds niet bijzonder lang. Onterecht vindt de Nederlandse professor Manfred Kets de Vries, die daarmee nog eens in de verf zet wat eerder onderzoek al uitwees.

‘Vrouwen zijn betere leiders dan mannen. Ze zijn namelijk minder gevoelig voor narcisme’, beweert de professor gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling in een interview met de Nederlandse krant De Volkskrant, naar aanleiding van zijn TED-talk in Amsterdam over disfunctionele leiders. ‘Helaas is dat een van de problemen van de huidige tijd: er zijn nog steeds veel te weinig vrouwen in hoge posities.’

De Nederlandse professor pleit er dan ook voor om dat probleem via de wetgeving aan te pakken, net zoals in Noorwegen. ‘Europa heeft veel te veel old-boys networks die zichzelf vernieuwen. Terwijl het grote onzin is dat vrouwen geen goede leiders zouden zijn.’

Op welke vlakken scoren vrouwen nog beter?

Onderzoek van Jack Zenger en Joseph Folkman (die samen een consultancybedrijf hebben), dat vorig jaar werd gepubliceerd, toonde aan dat niet alleen de afwezigheid van narcisme de stelling dat vrouwen betere leiders zijn onderschrijft.

Zenger en Folkman bekeken de effectiviteit van ruim 7.200 leidinggevenden in verschillende organisaties en daaruit bleek dat vrouwelijke bazen ook meer initiatief nemen, ze harder werken aan hun eigen ontwikkeling, collega’s beter kunnen inspireren en motiveren, en meer gericht zijn op het uiteindelijke resultaat.

Allemaal resultaten die ook in eerder soortgelijk onderzoek al naar voren kwamen. Op welk vlak scoren vrouwelijke bazen dan wel slechter dan hun mannelijke soortgenoten? Ze zijn minder visionair en hun strategische inzicht wordt lager ingeschat. Al zou dat laatste dan weer beïnvloed zijn door het gegeven dat leidinggevenden in topposities sterker scoren op strategisch vlak, en dat hoog aan de top nu eenmaal weinig vrouwen te vinden zijn.