Olivier Strelli maakt comeback met mannencollectie
Voorsmaakje van de zomercollectie Foto: Strelli Homme

Het Belgische modehuis Olivier Strelli was in 2012 nog genoodzaakt om de boeken neer te leggen, maar maakt volgend seizoen een comeback dankzij drie Belgische ondernemers. Voorlopig weliswaar enkel met een mannencollectie, Strelli Homme, en twee flagships stores in Brussel en Gent.

Het Belgische modehuis Olivier Strelli werd in 2008 overgenomen door het Franse concern EverCapital, maar de wilde expansieplannen zorgden ervoor dat het modehuis vier jaar later aankeek tegen een faillisement. Gesteund door een gezonde investeringsgroep en versterkt door een nieuw ontwerpersteam, maakt het modehuis volgende zomer echter een nieuwe start, met de mannenlijn Strelli Homme.

Die mannelijn refereert naar het vroegere Olivier Strelli, maar gaat tegelijk een jonge en verfrissende kant op. Niet alleen met de snits, maar ook met verrassende combinaties van klassieke modellen en atypische materialen.

De ontwerpers lieten zich inspireren door de fotografie van de Amerikaan Saul Leitner, bij wiens werk het natuurlijke spel tussen kleur en licht de belangrijkste rol speelt. Daarnaast was ook de Napolitaanse rivièra in de jaren zestig een inspiratiebron, wat zich op zijn beurt vertaalde in een collectie waarin pure blauw- en groentinten domineren.

Het zijn de drie Belgische ondernemers Paul Malingreau, Carl Mourisse en Alain De Mol die met een nieuwe vennootschap het Belgische modehuis Olivier Strelli een tweede adem willen geven. Olivier Israël, de zoon van de oorspronkelijke oprichter en ontwerper Nissim Israël, had bij het faillisement in 2012 de naam Olivier Strelli opgekocht en had wel oor naar hun plannen.

De drie ondernemers knippen de banden met het verleden niet volledig door en schakelen Jackie Franco in, de ontwerper die jarenlang de herenlijn tekende. In februari 2014 opent Strelli Homme alvast twee flagship stores, in Brussel en Gent, maar de komende jaren komen daar nog een aantal winkels bij. In 2016 volgt een evaluatie om te kijken of ook de dameslijn opnieuw gelanceerd kan worden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig