Cercle wint pittige degradatietopper op de Freethiel
Foto: Belga
Cercle Brugge heeft op de 14e speeldag van de Jupiler Pro League zijn tweede zege op rij geboekt. Nadat het vorige week stadsgenoot Club versloeg, ging deze keer Waasland-Beveren voor de bijl met 0-1. Thibaut Van Acker scoorde vlak voor het uur de enige goal. Waasland-Beveren eindigde de wedstrijd met tien man na rood voor Jonny Rowell.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Beide ploegen kwam met een positief gevoel naar de Freethiel. Cercle had Club verslagen met 2-0 en Waasland-Beveren had een onverhoopt punt gepakt op Sclessin. Dat vertaalde zich echter niet in het spel. Beide teams speelden erg afwachtend. Op een poging van Kabanang na viel er geen enkel kans te bespeuren in het eerste kwartier.

In de 19e minuut werd Cercle een penalty ontnomen. Kabanange was sneller op de bal dan Blondelle, die de spits van Cercle neerhaald. Scheidsrechter Wim Smet legde de bal echter onterecht buiten de zestien. Daarna was Waasland-Beveren de betere ploeg maar kansen creëren bleek erg moeilijk voor de Waaslanders. De 0-0 ruststand was dan ook niet meer dan logisch.

Van Acker verlost Cercle

Waasland-Beveren kwam het best uit de kleedkamers. Trickovski was twee keer gevaarlijk maar zijn schoten gingen telkens net naast de goal van Coosemans. Vlak voor het uur sloeg Cercle dan toe. Een voorzet van Uchebo werd onvoldoende weggewerkt. Van Acker stond op de goede plaats en trapte de bal keihard voorbij Coosemans. Waasland-Beveren was duidelijk aangeslagen en kreeg geen poot aan de grond.

Met nog een kwartier te spelen ontnam Rowell bijna alle hoop van de thuisfans. Hij kreeg namelijk zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. De wedstrijd werd daarna heel wat bitsiger en veel voetbal was er niet meer te zien. Waasland-Beveren leek verloren maar kreeg vijf minuten voor tijd de kans op de gelijkmaker. Veselinovic knikte de bal echter voorlangs. Daarnas was het vuur bij de Waaslanders gedoofd.

Cercle klimt door deze zege naar een onverhoopte 8e plaats met 17 punten. Waasland-Beveren blijft 15e met 9 punten en moet nog steeds op zoek naar een nieuwe trainer.