Preud'homme: 'Je voelt dat dit team wil werken'
Foto: Belga
Club Brugge pakte op de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League drie broodnodige punten. Club won met 1-0 van Lokeren. Coach Michel Preud'homme was ontzettend blij voor zijn team maar zag ook weer werkpunten. 'In de tweede helft lieten we ons veel te veel terugzakken. Ik had tijdens de rust nochtans gezegd om niets te veranderen', aldus Preud'homme.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

'Ik ben zeer blij met onze eerste helft. We speelden met tempo, toonden mentaliteit... In de tweede helft zakten we teveel terug. Ik had tijdens de rust gezegd om te blijven voetballen maar toen het 1-0 bleef, zakten we terug. Dat is normaal en begrijp ik ook. We wilden de zege niet meer weggeven. Lokeren gaf ons wel ruimte maar daarvan hebben we niet geprofiteerd', vertelt Preud'homme.

Club vermeed een nul op twaalf met deze moeizame zege. 'Ik ben blij voor de ploeg. Je voelt dat de spelers willen werken. Ze hebben dat ook lange tijd getoond. De reactie was dus goed, hoewel we nog moeten verbeteren', stelt Preud'homme.

Blauw-zwart trekt volgende week naar Standard. 'Je weet dat dit een moeilijk verplaatsing zal worden. Maar dat is iets voor volgende week. Standard is lang mijn thuis geweest, als voetballer en als trainer. Ik zal nu echter het belang van Club Brugge verdedigen met al mijn kracht', besluit Preud'homme.