Club op karakter voorbij stevig Lokeren
Foto: Belga
Club Brugge heeft op de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League met 1-0 gewonnen van Lokeren. Na de nul op negen van de vorige weken is dit een opsteker voor het team van Michel Preud'homme. Tom De Sutter tekende in de 21e minuut voor de enige goal van de wedstrijd. Blauw-zwart springt zo opnieuw over Anderlecht naar de vierde plaats, Lokeren blijft zevende.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Club had iets goed te maken na drie opeenvolgende nederlagen én het protest van de fans van afgelopen week. Het kwam dan ook stevig uit de kleedkamers. Club zette meteen druk naar voren en het publiek ging volledig mee. Het was echter Lokeren dat het eerst dreigde, eerste via Harbaoui en dan via Vanaken. Vazquez maakte op het kwartier bijna een knappe retro maar Copa was alert.

In de 21e minuut viel dan toch de verdiende 1-0. Lestienne maakte de actie, zette voor en De Sutter duwde binnen aan de eerste paal. Ook voor De Sutter was deze goal een bevrijding. Lokeren was echter niet van de wijs en kwam dreigen via De Paul en Patosi (2x). Club herstelde echter snel het evenwicht en kwam nog dreigen via Vazquez en Meunier.

Club op karakter

De tweede helft begon bijna met een goal. Duarte kwam bij de tweede paal net te kort om een corner binnen te tikken. Daarna viel het spel wat stil. Lokeren wilde wil maar kon niet. Vooral het middenveld van de Waaslanders presteerde ondermaats. Club was al blij dat het de controle over de match kon vasthouden. Ondertussen groeide de spanning. Er vielen drie gele kaarten in evenveel minuten.

Het was wachten op het slotkwartier alvorens er kansen kwamen. Vadis raakte de bovenkant van de lat. Aan de andere kant moest Ryan plat op een schot van Persoons. Club leek de zege vast te hebben maar kreeg in de 93e minuut bijna een domper te verwerken. Duarte ging onder de bal door en De Pauw kwam alleen voor Ryan. Hij trapte de opgelegde kans echter naast.