Sven Nys won al voor de vijfde keer de Superprestige wedstrijd van Zonhoven. De wereldkampioen versloeg Niels Albert in de laatste rechte lijn na een zeer sterke laatste ronde. 'Ik voelde me vanaf het begin heel sterk want ik dichtte vrij makkelijk elk kloofje', aldus Nys.

'Het probleem was dat er door omstandigheden altijd wel een kloof viel. Pas in de voorlaatste ronde begon ik grip te krijgen op de wedstrijd. Niels Albert trok serieus door maar ik kon mee en zat in de laatste ronde perfect. Ik heb ook geen fouten meer gemaakt, buiten in de laatste ronde', vertelt Nys.

'Er stak niet echt bovenuit. Klaas Vantornhout was in de beginfase de sterkste maar een uur op dit parcours voorop rijden is niet mogelijk. Lars van der Haar was ook goed maar kwam in de slotfase kracht tekort. Toen hij moest lossen, schoten mijn winstkansen omhoog. Ik zat perfect in het wiel van Albert, vooral door de sterke wind. Ik schoot nog uit mijn pedaal maar dat kostte me de zege niet, welke ik lang ga herinneren. Het was spannend!'