Sébastien Loeb ongenaakbaar in Condroz-rally
Foto: Belga

Negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb (Citroën DS3) en echtgenote Severine Loeb hebben met sprekend gemak de veertigste editie van de rally van de Condroz gewonnen, de slotwedstrijd van het BK rally. Loeb is de eerste Fransman op de erelijst van de Condroz.

Sébastien Loeb won op één na alle 27 klassementsritten. Een lekke band in de allerlaatste klassementsrit kostte hem de zege. Loeb kwam, zag en overwon en eindigde met 6 minuten en zes seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger Xavier Bouche (Citroën C4 WRC). Vriend en teambaas bij Citroën Yves Matton (Citroën Xsara WRC) eindigde op de derde plaats en zo wordt het podium ingenomen door drie verschillende Citroëns. Symbolischer kan niet, want deze drie Citroëns kleurden de carrière van de Fransman die met de drie wagens samen 9 wereldtitels won en 78 WK rally’s.

Op de slotdag moesten nog enkele rijders uit de top tien opgeven. Kris Princen (Subaru Impreza WRC S9) kreeg al snel technische problemen. Niet veel later knalde Dominique Jullien (Mini Cooper) tegen een paaltje. Door de impact brak het linkerachterwiel af. Chris Van Woensel (Subaru Impreza WRC S5) gaf op met versnellingsbakproblemen en de rally van Vincent Verschuerens (VW Polo S2000) eindigde in een gracht. Een dure opgave, want Verschueren moest finishen om vicekampioen te worden. Die titel gaat nu naar Melissa Debackere die niet startte in de Condroz-rally.

Het BK rally 2013 is voorbij. Dit seizoen won Freddy Loix zes wedstrijden en zijn eerste Belgische titel.