Bert Schelfhout is nieuwe voorzitter van Jong VLD
Bert Schelfhout, hier met zijn vader Luk. Foto: Lisa Van Damme; LVD

Bert Schelfhout (29) is zondag verkozen tot nieuwe nationaal voorzitter van Jong VLD. Dat heeft de Deerlijkenaar zondag zelf bevestigd. Schelfhout haalde het met 64 procent van de stemmen in een verkiezingsstrijd met Brusselaar Franc Bogovic (26).

‘Het is een eer én een grote verantwoordelijkheid aan het hoofd te komen van onze bloeiende vereniging’, reageert Bert Schelfhout. ‘Onze generatie staat grote uitdagingen te wachten. Jonge mensen maken zich zorgen over werkzekerheid, de toekomst van onze planeet en de combinatie van werk met gezin. Met Jong VLD hebben wij concrete antwoorden om jongeren een positief toekomstperspectief te geven. Dat gaan we ook de komende jaren duidelijk maken.’

De nieuwe voorzitter van Jong VLD woont in Deerlijk, waar hij voorzitter is van de lokale Open VLD-afdeling. Hij is ook fractieleider in de gemeenteraad.

Bert Schelfhout studeerde politieke wetenschappen aan de universiteit van Gent. Beroepshalve is medewerker van Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem.

Schelfhout volgt Frederick Vandeput op, die de voorbije 2 jaar voorzitter was. Onder Limburger Vandeput brak Jong VLD zijn ledenrecord. Schelfhout is de eerste West-Vlaamse voorzitter in de geschiedenis van Jong VLD.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in