EBay slaat mea culpa voor Holocaustaandenkens op website
Foto: Daily Mail

De Amerikaanse veilingsite eBay heeft zondag bekendgemaakt meer dan dertig aandenkens aan de Holocaust uit de verkoop te hebben gehaald. Het bedrijf bood zijn excuses aan voor de misplaatste zoekertjes.

‘Het spijt ons heel erg dat deze voorwerpen op eBay te koop zijn gesteld en we verwijderen ze’, aldus een woordvoerder. ‘Dergelijke producten laten wij niet toe. Wij beschikken over duizenden mensen die de orde moeten bewaren op de site en we gebruiken de laatste nieuwe procédés om producten te identificeren die niet verkocht mogen worden’.

‘Wij betreuren diep dat wij niet naar onze ethiek hebben gehandeld’, zei de woordvoerder ook. Bij wijze van excuses heeft eBay 30.000 euro geschonken aan niet nader genoemde organisatie.

Eerder had de Mail on Sunday bericht op de site tientallen aandenkens aan de Holocaust te hebben aangetroffen zoals Davidsterren met daarop het woord ‘Jude’, te koop gesteld aan 122 euro.

‘Wij weten niet wanneer deze voorwerpen voor het eerst te koop zijn aangeboden, maar wij onderzoeken hoe onze regels met voeten zijn getreden’, verzekerde eBay.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in