eBay stopt veiling van Holocaust-spullen
Foto: AP

eBay heeft de verkoop van een dertigtal Holocaust-memorabilia tegengehouden. Op de veilingsite werd onder andere kleding aangeboden die van een slachtoffer van de concentratiekampen zou geweest zijn.

De Britse krant Daily Mail bracht de wansmakelijke veilingen aan het licht. Reporters vonden de voorbije week onder andere kledij die volgens de verkoper afkomstig was van ‘een Poolse bakker die stierf in een concentratiekampen’. Er werden ook schoenen, een tandenborstel en een davidster van slachtoffers aangeboden.

De krant nam contact op met eBay, en die haalde prompt een dertigtal veilingen offline. Het is niet duidelijk hoe lang de spullen al op de website stonden. De veilingsite heeft zich intussen al uitgebreid verontschuldigd.

‘Het spijt ons erg dat deze spullen te koop werden aangeboden. We staan dit niet toe en hebben duizenden mensen in dienst om dit soort ongepaste veilingen te voorkomen. Het is erg jammer dat we daar hier niet in geslaagd zijn.’ eBay laat nog weten dat het bij wijze van compensatie ruim 29.000 aan een goed doel schenkt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in