Nys rijdt twijfels van zich af in Zonhoven
Foto: Belga
Sven Nys heeft de Superprestige van Zonhoven gewonnen. De wereldkampioen had lang last met het tempo maar perste een geweldige laatste ronde uit zijn benen. Niels Albert moest de duimen leggen in de laatste rechte lijn, Klaas Vantornhout werd derde. Kevin Pauwels stelde teleur en kwam niet in het stuk voor.

 Niels Albert is niet geweldig aan het seizoen begonnen en miste ook in Zonhoven zijn start. Samen met dorpsgenoot Sven Nys moest hij al snel achtervolgen. De mannen van AA Drink Cycling, Bart Aernouts en Thijs Van Amerongen waren wel goed weg. Zij pakten meteen de kop. Al snel nam Klaas Vantornhout over. De Belgische kampioen was niet van plan om te wachten en sloeg meteen een kloof.

De wedstrijd verliep niet erg snel op het zware parcours van Zonhoven. De renners kregen daardoor tien ronden voor de kiezen. Vantornhout snelde als een gek door het mulle zand maar kreeg daarna het gezelschap van Lars van der Haar. De Nederlandse kampioen bleef regelmatig lang fietsen in het zand. In de derde ronde smolt alles echter opnieuw samen. Albert en Aernouts waren de eersten, daarna volgden Nys, Philip Walsleben en Kevin Pauwels.

Albert op z'n best

Vantornhout probeerde het nogmaals solo en kreeg Nys in de achtervolging. Lang duurde dit avontuur niet. Albert zag zijn kans schoon en versnelde. Vantornhout, van der Haar en Walsleben konden mee; Pauwels en Nys moesten een gaatje laten. Dat duo sloot later echter opnieuw aan bij de leiders.

Van der Haar en Vantornhout leken de beteren van de kopgroep en versnelden in de 7e ronde weg. Nys reageerde maar kon pas een ronde later aansluiten. Albert gaf echter niet af en sloot in de voorlaatste ronde aan. Daarna was het spanning alom. Van der Haar moest als eerste lossen en ook Vantornhout moest het duo Nys/Albert laten rijden. Albert leek de sterkste maar Nys ontbond vlak voor de finish zijn duivels en pakte de zege. Vantornhout werd derde en vervolledigde het Belgische podium.

In de stand om de Superprestige blijft Vantornhout aan de leiding met 15 punten. Nys komt aandringen met 14 punten terwijl Meeusen derde is met 13 punten. Van der Haar en Albert maken de top vijf compleet.

Bekijk hier de volledige uitslag.