Batshuayi schenkt Standard eindelijk nog eens zege
Foto: Belga
Standard heeft op de 14e speeldag in de Jupiler Pro League eindelijk nog eens kunnen winnen. De Rouches wonnen met 0-1 op het veld van AA Gent. Topschutter Michy Batschuayi was de redder van dienst met een heerlijk schot in de kruising. Standard gunde ex-coach Mircea Rednic dus geen revange op Roland Dûchaletet.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Standard had al meer dan een maand niet meer gewonnen en wilde koste wat het kost de zege pakken in de Ghelamco Arena. De wedstrijd startte echter ontzettend traag. AA Gent liet de Rouches niet voetballen en vocht voor elke bal. Op het middenveld had Brecht Dejaegere duidelijk de opdracht gekregen om William Vainqueur uit de match te houden. 

Gent beperkte zich niet tot verdedigen en kwam twee keer dreigen via kopballen van Privat. In de 27e minuut sloeg Standard echter toe. Padt haalde Ezekiel neer en de bal kwam op de stip. Mpoku liet de unieke kans liggen want zijn penalty spatte uit elkaar op de paal. Gent was daarna zelfs de betere ploeg. Een schot van El Ghanassy verdiende beter. De 0-0 ruststand was echter de juiste weergave van de eerste helft.

Heerlijke goal

De Buffalo's kwamen fris uit de kleedkamer maar kregen in de 53e minuut het deksel op de neus. Michy Batshuayi ging op wandel met de bal, twijfelde even maar schoot de bal dan heerlijk voorbij Padt in doel, 0-1 Standard. Twee minuten later verdubbelde Mpoku bijna de score maar zijn schot kwam terecht op de paal (alweer). 

Gent was aangeslagen maar kreeg in de 68e minuut de kans op de gelijkmaker. De dwarsligger hield Pedersen echter van een goal. Daarna viel de wedstrijd stil. El Ghanassy was steeds dreigend maar kansen kon Gent niet afdwingen. Toen twee minuten voor tijd Nahayo zijn tweede gele kaart kreeg, was Standard zeker van de zege.