Zes pop-ups in het Antwerpse Centraal Station
Foto: was
Vrijdag openden in het Antwerpse Centraal Station zes pop-upshops. De tijdelijke winkeltjes komen er om de grote leegstand in de galerij rond de spoorhal tegen te gaan.

Van de 31 juwelenzaken, die na de grote verbouwingen van de Antwerpse stationshal hoofdzakelijk werden betrokken door joodse juweliers, bleven er maar tien over.

In zes van de leegstaande panden komen nu tijdelijke winkeltjes, zoals onder meer een hippe skateshop, een retro-design meubelwinkel en een paar boetieks met unieke handgemaakte kledingstukken.

‘Het is een aanvulling op het huidige drank-, eet- en krantenaanbod in het station’, zegt Paul Van Aelst van de NMBS Holding. ‘Door de verscheidenheid bieden we de vele kantoormensen in de buurt, en reizigers die iets meer tijd hebben, de kans om iets unieks te ontdekken.’

Twee maanden kunnen de ondernemers de winkeltjes huren van de NMBS Holding. Daarna kunnen ze nog eenmaal verlengen, voor twee of voor vier maanden. ‘We hopen uiteraard dat sommige winkels echt wortel schieten’, zegt Van Aelst.

Voka Antwerpen-Waasland steunt het pop-upproject. Via een subsidiëringsfonds van de Vlaamse regering en het ondernemersloket geven ze de nieuwe ondernemers in het Centraal Station een investeringsbudget tot 1.500 euro.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in