Vrouw Waals parlementslid is vermoord
Bernard Wesphael Foto: belga
Uit de autopsie blijkt dat de vrouw van Bernard Wesphael (55), onafhankelijk lid van het Waals Parlement en stichtend lid van Ecolo, op een gewelddadige wijze om het leven is gebracht. Wesphael is aangehouden op verdenking van de moord op zijn vrouw. Dat meldt de VRT.

De Luikenaar was woensdag naar Oostende gekomen om enkele dagen door te brengen aan zee. Zijn echtgenote, een ex-journaliste, was daar al enkele dagen eerder om uit te waaien.

Donderdag stond Wesphael in paniek aan de receptie van het hotel waar ze verbleven. Hij zei tegen de receptionist dat zijn vrouw zelfmoord had gepleegd. De hulpdiensten probeerden Véronique P. nog te reanimeren, maar zonder resultaat.

Volgens Wesphael was hij zelf aan het slapen toen zijn vrouw uit het leven stapte. Toen hij wakker werd, zou hij haar levenloze lichaam gevonden hebben in de badkamer. 

Ruzie

De speurders twijfelden echter aan dat verhaal en de eerste resultaten van het onderzoek van de wetsdokter zouden die twijfels versterkt hebben. Bovendien zouden getuigen kort voor de feiten geruzie hebben gehoord in de hotelkamer.

Volgens advocaat Steven Henderickx is het koppel voor de feiten nog samen gaan eten en bezochten ze nog een paar cafés.’ De echtgenote van Wesphael zou ook al een tijdje depressief zijn geweest.

Wesphael werd, na overleg met het parket-generaal in Gent, aangehouden door de onderzoeksrechter. De autopsie wees zaterdag uit dat de vrouw wel degelijk is vermoord. De politicus blijft aangehouden en zal dinsdag voor de Brugse raadkamer verschijnen.

Steun van dochter

Op de socialenetwerksite Facebook heeft zijn dochter ondertussen Wesphael openlijk gesteund. Haar vader zou volgens haar geen kwaad kunnen doen. Ze stelt ook dat hij onvoorwaardelijk van zijn echtgenote hield en dat dit ook wederzijds was

Wesphael was begin de jaren 80 een van de stichtende leden van Ecolo. Vorig jaar verloor hij de strijd om het voorzitterschap van de Franstalige groenen. Daarop verliet hij de partij en stichtte hij de Mouvement de Gauche. Recentelijk liet hij weten dat hij ook daarmee zou stoppen.


 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in