Rafael Nadal ligt nog steeds op koers om het seizoen af te sluiten als nummer één van de wereld met winst in de Masters in Parijs. De Spanjaard rekende vrijdag in de kwartfinale eenvoudig af met Richard Gasquet. De als negende geplaatste Fransman zag Nadal met 6-4 6-1 in ruim een uur zegevieren.

Gasquet maakte in de eerste set nog wel een vroege break ongedaan, maar Nadal kwam nooit in de problemen. De Spanjaard sloeg in het zevende game opnieuw toe en liep vervolgens in sneltreinvaart over zijn tegenstander heen. Nadal neemt het in de halve finale op tegen zijn landgenoot David Ferrer of de Tsjech Tomas Berdych.

Ook Federer naar halve finale

Ook Roger Federer heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finale. De Zwitser, als nummer vijf geplaatst in de Franse hoofdstad, won in een spannende wedstrijd in drie sets van de Argentijn Juan Martin del Potro. Federer begon voortvarend aan het duel met de als vijfde geplaatste Del Potro en nam al snel een 4-1 voorsprong. De Zwitser trok de set uiteindelijk met 6-3 naar zich toe.

In de tweede set waren beide spelers meer aan elkaar gewaagd. Een slordige game van Federer aan het einde van de set betekende een break voor Del Potro: 6-4. In de derde en beslissende set wist Federer op 5-3 te komen en in de servicebeurt van Del Potro sloeg de voormalige nummer één van de wereld opnieuw toe voor winst. Zondag was Del Potro nog in drie sets te sterk voor de Zwitser in de finale van het ATP-toernooi van Basel.

... en treft daar Djokovic

Federer treft in de halve finale Novak Djokovic. De Serviër won eenvoudig in twee sets van Stanislas Wawrinka: 6-1 en 6-4.  Wawrinka kwam er tegen Djokovic niet aan te pas. Het was de derde ontmoeting tussen beide spelers dit jaar, de eerste twee eindigden in een vijfsetter. Maar Djokovic kwam in Parijs al snel op een 3-0 voorsprong en gaf de eerste set ook niet meer uit handen. Binnen een halfuur stond het 6-1. In de tweede set kwam Wawrinka beter voor de dag, hij kreeg zelfs breekkansen maar wist die niet te verzilveren. Djokovic deed dat wel, hij kreeg bij 5-4 zijn eerste matchpoint en benutte dat ook meteen.