Winst bedrijf Warren Buffett stijgt
Foto: REUTERS

Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van de Amerikaanse beleggingsgoeroe Warren Buffett, heeft in het derde kwartaal een hogere winst behaald dan een jaar eerder. Dat maakte het concern vrijdag na het slot van de handel in New York bekend.

De nettowinst steeg tot 5 miljard dollar (3,7 miljard euro), van 3,9 miljard dollar een jaar eerder. Het hogere resultaat is te danken aan winsten op investeringen en het herstel van de Amerikaanse economie waardoor meer geld werd verdiend door dochterbedrijven en deelnemingen.

Berkshire Hathaway is een holding met belangen in meer dan 80 bedrijven, waaronder verzekeraars, banken, General Electric, Heinz, GM, Coca-Cola en IBM. Ook behoren de textielketen Fruit of the Loom en het spoorwegbedrijf Burlington Northern Santa Fe tot het concern.

De operationele winst per aandeel exclusief bepaalde investeringsresultaten kwam uit op 2.228 dollar, terwijl door analisten gemiddeld 2.403 dollar was verwacht. Het vermogen van de 83-jarige Buffett wordt geschat op omgerekend 41 miljard euro.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in