Belgen met vertrouwen naar Tsjechië
Foto: PHOTOPRESS.BE

Zondag wordt de aandacht in het veldrijden verdeeld tussen Zonhoven en het Tsjechische Mlada Boleslav. Terwijl in Zonhoven de tweede manche van de Superprestige wordt afgewerkt, worden in Tsjechië Europese titels uitgedeeld. Enkele Belgen zijn met het nodige vertrouwen kunnen afreizen.

Zo bewezen Laurens Sweeck en Wout Van Aert vrijdag op de Koppenberg nog dat Mathieu van der Poel ondanks zijn grote klasse niet onklopbaar is bij de beloften. Ook Michael Vanthourenhout heeft dit seizoen al het genoegen gesmaakt om de Nederlander te verslaan. Gianni Vermeersch opteerde er dan weer voor om niet te starten in Oudenaarde en alles op het EK te zetten.

Bij de junioren wordt Yannick Peeters een belangrijk speerpunt in het Belgische team. Ook hij toonde op de Koppenberg zijn uitstekende conditie. Eerstejaars Eli Iserbyt verteerde de overstap van de nieuwelingen naar de hogere categorie heel goed. Hij liet de Koppenbergcross links liggen om zich in alle rust te concentreren op het EK.

Bij de vrouwen lijkt Sanne Cant, knap tweede in Oudenaarde, net op tijd haar dipje te hebben overwonnen.

Belgische selectie:

Beloften: Jens Adams, Tim Merlier, Daan Soete, Laurens Sweeck, Wout Van Aert, Jens Vandekinderen, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch.

Junioren: Thijs Aerts, Stijn Caluwé, Kobe Goossens, Eli Iserbyt, Yannick Peeters, Jelle Schuermans, Gianni Van Donink, Elias Van Hecke.

Vrouwen elite: Sanne Cant, Ellen Van Loy.

Vrouwen jeugd: Laura Verdonschot.