De Belgische nationale mannenhandbalploeg neemt het zondagavond (19u) in Athene in zijn tweede WK-kwalificatiewedstrijd in groep 4 op tegen Griekenland.

De spelers van bondscoach Yérime Sylla wonnen woensdagavond hun openingsduel tegen Israël met 29-28. Die wedstrijd van de ‘Red Wolves’ werd in het Tolhuis van Gent afgewerkt voor de ogen van 1.800 toeschouwers. Na de Belgische voetbal-, hockey- en volleyploegen lijkt ook de Belgische handbalploeg steeds betere resultaten neer te zetten, wat voor meer publieke belangstelling zorgt.

De Franse coach Sylla was dan ook een tevreden man. ‘We verdienen deze zege op basis van de ganse partij. De openingswedstrijd is altijd lastig en ook zondag in Athene wordt het knokken. We moeten ons goed voorbereiden en in de overwinning geloven’, aldus Sylla.

De druk ligt echter bij de Grieken, die op de eerste speeldag met 25-20 verloren tegen Nederland. De groepswinnaar plaatst zich voor de barrages, die in juni 2014 gespeeld worden. Het WK wordt in 2015 in Qatar afgewerkt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in