Een politieman van de zone Brussel-West heeft vrijdagochtend een passagier neergeschoten van een auto die hem wou omverrijden. De man is buiten levensgevaar. Er werden onderzoeken geopend naar de omstandigheden, maar uit de camerabeelden blijkt dat de politie rechtmatig handelde. Dat zegt het Brusselse parket vrijdag.

Omstreeks 6 uur vrijdagochtend werd de politie van de zone Brussel-West opgeroepen voor een vechtpartij aan de discotheek K-Nal op de Havenlaan. Toen de politie arriveerde, werd er een fles op een van de voertuigen gegooid. Een BMW reed vervolgens heel snel op de politiepatrouille af waardoor die moest wegspringen, maar het voertuig stopte uiteindelijk toen de politie daarom vroeg.

Daarop kwam echter een ander voertuig van het merk Golf aangereden om de patrouille omver te rijden en de chauffeur daarvan reageerde niet toen de politie vroeg te stoppen. Een politieman vuurde vervolgens een schot af, eerst op de voorzijde van de auto en toen die nog niet stopte op de thorax van een inzittende. Die is buiten levensgevaar.

De onderzoeksrechter en het parket kwamen ter plaatse en minstens zes mensen van beide auto’s en acht politiemannen werden ondervraagd. De twee chauffeurs werden aangehouden. Er wordt onder meer onderzocht of de politieman juist handelde, maar uit de camerabeelden van het KBC-gebouw blijkt van wel, zegt het parket.

Meer details over het incident kan het parket voorlopig niet geven omdat het onderzoekt loopt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in